Skip to content

4x tips voor de ongebruikte openhaard

Een openhaard is vaak de eyecatcher in huis. Vooral originele open haarden met prachtige klassieke schouwen worden vaak als decoratie item gebruikt. Er zijn vele manieren om uw schouw te decoreren, van minimalistisch tot excentriek. Maar ook ín de schouw kunt u veel leuke dingen doen!

Veel mensen hebben namelijk een originele openhaard en schouw in huis die niet meer worden gebruikt of zelfs helemaal niet meer werken. Benieuwd hoe u een ongebruikte open haard een bijzondere touch kunt geven? Wij geven graag een aantal tips.

  

  1. Hout als decoratie

Om een ongebruikte openhaard toch warmte en gezelligheid te laten uitstralen, kunt u de open haard opvullen met houtblokken. Door de houtblokken speels op in de haard te stapelen creëert u een heel sfeervol en decoratief effect.

  1. Boeken en tijdschriften

Wat er ook leuk uitziet, is een stapel boeken of tijdschriften. Verzamel uw leukste magazines en berg ze op in de schouw. Zo bespaart u ruimte én het ziet er erg stylish uit. Zo vangt u dus twee vliegen in één klap!

  1. Kaarsen

Creëer een echt ‘openhaard gevoel’ met een speels vlammenspel. Ga aan de slag met kaarsen en mix en match uw favoriete kleuren. Verschillende hoogtes en groottes zorgen voor een sfeervol effect.

  1. Open kast in plaats van openhaard

Daarnaast kunt u ook een open kast maken van uw openhaard. Met planken erin heeft u er een nieuwe kast bij voor boeken, tijdschriften, servies en kaarsen. Bovendien is een open kast dé perfecte plek voor gekke vintage woonaccessoires: een gezellige blikvanger bij binnenkomst.

Back To Top