Skip to content

De juiste spiegel boven uw openhaard

Een spiegel is een prachtige decoratie voor boven uw schouw, openhaard of schoorsteenmantel en kan wonderen doen voor uw interieur. Spiegels zijn namelijk een ideaal middel om een ruimte groter te laten lijken, meer licht in een ruimte te krijgen of om een donkere hoek aangenamer te maken. Maar wat is de juiste spiegel voor boven uw openhaard?

Spiegel boven uw schouw en openhaard

Veel schouwen hebben een klassieke uitstraling, maar boven een klassieke schouw past net zo goed een moderne als klassieke of barok spiegel. Zo kan een spiegel met antieke look bijvoorbeeld een heel mooie eyecatcher zijn in een modern interieur met klassieke elementen.

Wat past bij uw interieur?

Ook qua grootte en vorm is er van alles mogelijk: groot, klein, vierkant, rond of rechthoekig. De vorm van de schouw en de hoogte van de ruimte bepalen vaak welk soort spiegel past in uw interieur. Meestal is dit een spiegel in de lengte kan worden opgehangen. Denk bijvoorbeeld aan een ovale of rechthoekige spiegel.

Door een kleine spiegel op te hangen boven uw schouw en openhaard, houdt u ruimte over voor andere accessoires en kunt u deze combineren met de spiegel. Dit geeft een leuk speels effect. 

 

De juiste hoogte om een spiegel op te hangen

De ideale hoogte van een spiegel boven een schouw is tussen de 10 en 15 cm. Het is daarbij belangrijk om genoeg ruimte aan de zijkanten over te houden, ongeveer 5-10 cm, zodat de spiegel als het ware binnen de schouw valt. Het is optisch namelijk het mooist wanneer de spiegel smaller is dan de openhaard zelf. Dit geldt ook als u de spiegel op de schouw plaatst in plaats van deze op te hangen.

Welk soort spiegel past het best bij uw openhaard en interieur?

Back To Top