Skip to content

Modern landelijk wonen met open haard

Een landelijke stijl herkent u aan natuurlijke elementen en kleuren; veel hout en aardetinten. Dit creëert een robuuste uitstraling. En de vele kussens, plaids en kaarsen maken de sfeer warm en gezellig. In een landelijk interieur wordt geleefd! Wij geven u graag een aantal tips hoe u een stijlvol modern, landelijk interieur creëert:

1. Kies aardkleuren als basis

Het principe van rust en eenvoud ziet u allereerst terug in de kleuren. Kies daarom voor warme aardkleuren, het liefst in een matte uitvoering. Houdt u van een licht interieur, dan vormen witte muren een prima uitgangspunt. Heeft u liever een donkerder en warmer interieur, dan raden we u aan om voor grijstinten te gaan.

2. Ga voor natuurlijke materialen en originele details

Wilt u de landelijke stijl goed neerzetten, dan kunt u niet om natuurlijke materialen heen. Een goed begin is een houten vloer en ook een stoere houten keuken doet het goed in een landelijk interieur. Bent u gezegend met een huis waar de karakteristieke details, zoals houten balken, zichtbaar zijn? Laat ze dan vooral zien. Dit geeft uw huis karakter en zorgt voor een landelijke sfeer.

3. Maak het met accessoires

Met een paar goed gekozen accessoires laat u het landelijke gevoel terugkomen in huis. Denk bijvoorbeeld kussens, plaids, kaarsen, een houten ladder of een grote vaas met takken. Zet niet teveel accessoires neer, want dan verliest u al snel de rust en eenvoud die zo fijn zijn aan een landelijk interieur.

4. Ga voor een open haard!

Als u denkt aan een landelijke inrichting dan denkt u eigenlijk ook meteen een gezellige open haard. Het is de ideale plek in huis om met vrienden en familie te relaxen. Ook geeft een open haard veel sfeer aan uw interieur, zeker als u de rest van de styling vrij basic hebt gehouden. En met een stoer exemplaar geeft u uw interieur net wat meer karakter.

5. En zorg voor die moderne touch

Het is best een uitdaging om een landelijk interieur een moderne touch te geven. En als u na deze tips nog twijfelt, raden we u aan om in elk geval een aantal moderne meubels aan te schaffen. Ga voor een eigentijdse bank, of een paar stalen deuren. Die geven uw interieur net dat extra beetje pit. Vooral industriële items zijn een goede optie om je landelijke interieur moderner te maken. Dat klinkt misschien gek, maar met een mix van landelijk en industrieel creëer je een moderne sfeer én een rustgevend interieur.

Meer tips en inspiratie vindt u op Roomed.nl (bron).

Back To Top