Skip to content

Ontdek uw woonstijl: sfeervol wonen in een landelijk interieur

Van Scandinavisch tot mid-century modern en van bohemian tot minimalistisch. Weet u eigenlijk wat uw woonstijl is? Houd u van strakke meubelen of gaat uw hart sneller kloppen van een versleten, vintage kastje dat u op zolder bij uw oma hebt gevonden? Wij lichten één van de mooiste interieurstijlen voor u uit: wonen in een landelijk interieur.

Wonen in een landelijk interieur

Als u aan een landelijke woonstijl denkt, denkt u vast al gauw aan een boerderij, een vrijstaand huis of aan het platteland. Niet waar? Maar… bourgondisch wonen is juist helemaal in! Het straalt rust en gezelligheid uit. Heerlijk neerploffen in de grote bank tegenover de knetterde haard. Fijn toch?! In een huis met een landelijk interieur wordt geleefd.

Een landelijk interieur wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen en kleuren. Er is geen plek voor super strakke lijnen, zoals bij de welbekende Scandinavische interieurs. Tip: Natuurlijke elementen stralen rust en vooral sfeer uit, maar door te kiezen voor bijvoorbeeld een betonnen vloer krijgt de landelijke woonstijl een moderne twist.

Openhaard met landelijke schouw

Lekker ontspannen onderuit zakken op de grote bank met de knetterde haard naast u. Ruikt u de heerlijke geur van het vuur al? En een schedel aan de muur maakt het landelijke helemaal af. Hierdoor heerst een relaxte sfeer in de woning!

Haard in de keuken

Niets is heerlijker dan thuiskomen in een sfeervolle leefkeuken. Klassieke elementen geven de keuken een een typisch nostalgisch karakter en een grote schouw met tegels versterkt deze bourgondische uitstraling. Een natuurstenen vloer maakt het landelijk gevoel helemaal af.

Landelijk interieur met schouw

Oftewel, een landelijke woonstijl is helemaal niet ouderwets en oubollig maar juist heel trendy! Als u het maar op de juiste manier stylet. Lees meer over het stylen van uw schouw in een landelijk interieur.

Kijk voor meer inspiratie op roomed.nl.

Back To Top