Skip to content

Openhaard met natuurstenen schouw: diverse soorten mogelijk!

Wist u dat alle schouwen uit onze collectie zijn gemaakt van exclusieve en doorleefde steensoorten? Zowel van marmer als diverse kalksteensoorten, oud en nieuw. Doordat de steensoorten met de hand gekapt zijn, hebben de schouwen een natuurlijke uitstraling en veel detail. Bekijk hieronder de verschillende soorten.

BELGISCH HARDSTENEN SCHOUW VOOR BINNEN EN BUITEN

Belgisch hardsteen is één van de bekendere hardstenen en komt, zoals de naam al zegt, uit België. Belgisch hardsteen kenmerkt zich door de grijs blauwe kleur en is in vergelijking tot andere varianten harder en dichter. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal bij erg geschikt is voor veel toepassingen. 

Een bijzondere eigenschap van Belgisch hardsteen is dat het uitstekend gebruikt kan worden voor de binnenruimte, maar ook perfect is voor gebruik in de buitenruimte. Belgisch hardsteen geeft uw in- of exterieur een uitzonderlijk karakter, of het nu hedendaags, klassiek of landelijk is.

KALKSTENEN SCHOUW VOOR EEN LANDELIJK EN LEVENDIGE SFEER

Kalksteen is een natuursteen, vrij wit of lichtgrijs van kleur, en ontstaan door langdurige druk op kalkafzettingen. Deze natuursteen heeft diverse mogelijkheden. De oppervlakte van kalksteen is namelijk op verschillende manieren te bewerken. Zoals: dof, ruw, gezoet of gepolijst. De manier van bewerken heeft invloed op de diverse kleuren: crème, geel, bruin, rood, grijs en zwart.

Ook onze kalkstenen schouwen zijn zowel binnen als buiten toe te passen. Een kalkstenen schouw geeft uw haard een landelijke en levendige sfeer. Daarnaast hebben wij in de collectie ook een aantal hardere kalksteensoorten die prachtig passen in een modern interieur. Met een kalkstenen openhaard kunt u uw interieur een landelijke, levendige of moderne sfeer geven.

WARMTE, SFEER EN KLASSE MET EEN MARMEREN SCHOUW

Marmer is weer helemaal terug van weggeweest. Het is een zeer gewilde natuursteen in het interieur. Marmer is duurzaam, (bijna) onverslijtbaar en erg onderhoudsvriendelijk. Elke tegel is uniek, omdat het zijn eigen ondergrond kleurschakeringen en adering heeft. De naam marmer komt van het Griekse woord “marmaros” dat “glanzende steen” betekent.

Doordat marmer weinig onderhoud nodig heeft, is deze natuursteen uitermate geschikt als schouw. Daarnaast past marmer in bijna ieder interieur en er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om de glans van uw schouw. Met een marmeren schouw straalt uw openhaard altijd warmte, sfeer en klasse uit, ook als hij niet brandt.

NEEM CONTACT OP

Wilt u meer informatie of wilt u weten welke Anneke Dekkers schouw bij uw wensen en uw interieur past? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag!

Back To Top