Skip to content

Zo creëert u een landelijk interieur met een moderne touch

Een landelijk interieur wordt meestal niet geassocieerd met een modern design. Maar met de juiste mix van kleuren, materialen en meubels kunt u toch echt wel een stijlvol én landelijk interieur creëren. Geen indrukwekkende eyecatchers en felle kleuren; het draait bij de landelijke stijl om eenvoud en rust. Voeg hier een goede dosis eigentijds design aan toe en u krijgt alles behalve een stoffige look. Om u te helpen geven wij acht inspirerende en praktische tips.

1. Kies aardkleuren als basis

Het principe van rust en eenvoud ziet u allereerst terug in de kleuren. Kies daarom voor warme aardkleuren, het liefst in een matte uitvoering. Houdt u van een licht interieur, dan vormen witte muren een prima uitgangspunt. Heeft u liever een donkerder en warmer interieur, dan raden we u aan om voor grijstinten te gaan.

2. Ga voor natuurlijke materialen en originele details

Wilt u de landelijke stijl goed neerzetten, dan kunt u niet om natuurlijke materialen heen. Een goed begin is een houten vloer en ook een stoere houten keuken doet het goed in een landelijk interieur. Bent u gezegend met een huis waar de karakteristieke details, zoals houten balken, zichtbaar zijn? Laat ze dan vooral zien. Dit geeft uw huis karakter en zorgt voor een landelijke sfeer.

3. Zet in elk geval één robuust meubelstuk in huis

Ga voor een stoere robuuste tafel of een authentieke boerenkast om de landelijke look in huis te halen. Zorg er wel voor dat niet alle meubels dezelfde uitstraling hebben en kies voor een mix van materialen. Het is ook slim om uw (donkere, houten) meubels te combineren met frisse kleuren op de muur. Tip: zet een verzameling designerstoelen rond de eettafel. Zo creëert u toch die landelijke sfeer, zonder dat het oubollig wordt.

4. Maak het met accessoires

Met een paar goed gekozen accessoires laat u het landelijke gevoel terugkomen in huis. Denk bijvoorbeeld aan een melkkrukje, een houten ladder of een grote vaas met takken. Zet niet teveel accessoires neer, want dan verliest u al snel de rust en eenvoud die zo fijn zijn aan een landelijk interieur.

5. Ga voor een open haard!

Als u denkt aan een landelijke inrichting dan denkt u eigenlijk ook meteen een gezellige open haard. Het is de ideale plek in huis om met vrienden en familie te relaxen. Ook geeft een open haard veel sfeer aan uw interieur, zeker als u de rest van de styling vrij basic hebt gehouden. En met een stoer exemplaar geeft u uw interieur net wat meer karakter.

6. Maak van uw keuken een leefkeuken

Wat is er beter dan met vrienden en familie urenlang tafelen aan een lange eettafel? Een grote leefkeuken is dan onmisbaar en de keuken is immers hét hart van het huis. Daar wordt niet alleen gekookt, maar ook geborreld en ja, daar is de gezelligheid. Een landelijk interieur is dan ook echt compleet met een open keuken, waar iedereen gemakkelijk aan de lange tafel kan aanschuiven.

7. En zorg voor die moderne touch

Het is best een uitdaging om een landelijk interieur een moderne touch te geven. En als u na deze tips nog twijfelt, raden we u aan om in elk geval een aantal moderne meubels aan te schaffen. Ga voor een eigentijdse bank, of een paar stalen deuren. Die geven uw interieur net dat extra beetje pit. Vooral industriële items zijn een goede optie om je landelijke interieur moderner te maken. Dat klinkt misschien gek, maar met een mix van landelijk en industrieel creëer je een moderne sfeer én een rustgevend interieur.

Meer tips en inspiratie vindt u op Roomed.nl (bron).

Back To Top