Skip to content

De beste manier om de schouw van uw openhaard te stylen

Een open haard kan niet alleen letterlijk voor veel warme zorgen, ook in uw interieur kan een open haard erg warm en gezellig staan. Met de juiste tips zorgt u ervoor dat de schouw van uw open haard tip top gestyled is.

Stylen schouw met open haard

Heeft u een donkere (geverfde) open haard? Ga dan nooit voor donkere spullen om op de schouw te zetten, maar pak uit met kleur of wit. Op deze manier worden uw items echte eyecatchers. Wanneer u donkere items op de schouw zou zetten, zouden deze spullen helemaal wegvallen. En dat is natuurlijk zonde!

Spiegel boven de open haard

Wist u dat een grote spiegel boven uw open haard ervoor zorgt dat de ruimte optisch veel groter lijkt? Dit effect wordt extra versterkt als de spiegel tegenover een groot raam staat. Dan zal het zonlicht namelijk extra weerkaatst worden, waardoor de ruimte veel lichter wordt.
  

Ook met de smalste randjes kunt u iets leuks doen. Ga bijvoorbeeld voor drie dunne vaasjes in combinatie met twee kaarsen. Kijk eerst nog eens wat u in huis hebt liggen voordat u iets nieuws koopt. Wedden dat u genoeg inspiratie krijgt van zo’n rondje door het huis lopen? U heeft namelijk altijd meer in huis op het gebied van accessoires dan udenkt.

Items vóór de schouw

Het stylen vanuw open haard hoeft niet alleen te blijven bij de items dieu op de schouw zet. U kunt het geheel afmaken met een paar leuke items dieu vóór de schouw zet. Denk aan een leuke poef, een krantenbak of een grote plant. Of ga voor een creatieve manier om het haardhout dat u gebruikt om te stoken weg te werken.

Tips voor de ongebruikte open haard

Heeft u wel een open haard, maar gebruikt u deze eigenlijk nooit? Dan zijn dit de leukste tips om ‘m ergens anders voor te gebruiken. Vul de schouw met boeken, bijvoorbeeld!

Back To Top